Ce înseamnă să ai o bază de date în cloud?

mart. 23, 2021 Cloud

Ce înseamnă să ai o bază de date în cloud?

Cuvântul „site web” nu înseamnă același lucru astăzi ca acum zece ani și majoritatea oamenilor au înțeles că are ceva de-a face cu această afacere „cloud”. Dar ce înseamnă cloud pentru persoanele care au un site web? Marea diferență este structura sistemelor. În acest scurt articol vom analiza ce înseamnă acest lucru și ce avantaje îți aduce. Ar trebui să puteți obține ceva din acest lucru, indiferent dacă rulați sisteme tradiționale și sunteți destul de informat sau pur și simplu sunteți curioși cu privire la ceea ce înseamnă în general o soluție cloud.

Orice site vechi constă în general din cel puțin trei elemente, fie că este un blog, un magazin online sau o platformă socială. În primul rând, este format din cod *, care este site-ul propriu-zis. Apoi, este format din imagini, sunet și video și, în cele din urmă, constă din conținutul real al site-ului web. Codul și fișierele sunt stocate pe disc, iar datele (conținutul) sunt stocate într-o bază de date. Baza de date constă adesea din unul sau mai multe fișiere și este, de asemenea, stocată pe disc.

Spunem cod, niciodată coduri, din același motiv pentru care spunem mai degrabă apă decât apă. Pasionații de paintball spun, de asemenea, mai degrabă mingea decât mingi, dar asta este cu totul altă poveste.

Echipa Royal WG

Într-o configurație tradițională, un dezvoltator ca noi ar fi comandat resurse de la un centru de date și apoi ar fi instalat și configurat diferitele componente necesare. Aș fi introdus, printre altele, cod și fișiere media și aș fi instalat și rulat o bază de date cu care ar fi putut vorbi site-ul web.

Să presupunem că, în schimb, am stabilit două dintre acestea în cloud și căutăm câteva dintre beneficiile pe care le aduce. Mai întâi vom analiza bazele de date și apoi stocarea fișierelor.

Google Cloud SQL

Bazele de date sunt uneori monștri complicați care necesită o mulțime de cunoștințe, timp și disciplină pentru a se îndrepta dacă aveți cerințe speciale pentru cât de bine trebuie să funcționeze. Dacă ați rulat un sistem de baze de date pe un computer pe care l-ați configurat singur, veți ști că există o serie de lucruri care trebuie rezolvate și multe care pot merge prost.

În cloud, viața unui administrator este mult mai ușoară și beneficiază atât clientul, cât și administratorul. Google Cloud Platform oferă un serviciu numit Cloud SQL, care pentru mulți oameni este exact ceea ce au nevoie. Cel mai important lucru este că acesta este un așa-numit „serviciu gestionat”. Aceasta înseamnă că este foarte ușor de configurat și poate, și mai important, că Google se asigură că este disponibil pentru trafic și că software-ul este actualizat.

Nu ne înțelegeți greșit, este posibil să distrugeți lucrurile dacă încercați din greu sau dacă nu aveți nici o idee despre ceea ce faceți, dar în configurația tradițională pe care o foloseau oamenii, un sistem de baze de date ar putea dura toată noaptea, chiar dacă ai făcut tot ce ai putut pentru a-l menține în viață și știai ce faci.

Google Cloud Storage Bucket

Pentru stocarea fișierelor media, se aplică exact același lucru. Stocarea fișierelor pe același computer pe care rulează site-ul web este simplă și funcționează foarte bine. Chiar până nu se întâmplă. Computerul ar fi putut rămâne fără spațiu, rețeaua ar putea fi supraîncărcată, cineva ar fi șters sau suprascris fișiere din greșeală sau întregul disc ar fi putut renunța la fantomă pentru că era vechi sau pentru că a existat o întrerupere a energiei și nu putea să facă față.

Toate problemele pe care le-am enumerat dispar dacă înlocuim discul cu stocarea fișierelor folosind o soluție de stocare Google. Pentru a vă proteja împotriva ștergerii și suprascrierii fișierelor, trebuie să faceți copii de rezervă regulate, dar toate celelalte probleme dispar. Trebuie să fii impresionat de asta. Pentru noi, ca dezvoltator, acest lucru înseamnă că mă pot concentra pe lucruri mai importante, iar pentru clienți înseamnă că pot avea încredere că fișierele media și alte fișiere nu vor dispărea și că vor fi practic întotdeauna disponibile pentru utilizatorii site-ului web .

Utilizarea serviciilor dedicate furnizate de furnizorul de servicii cloud este o temă constantă pentru jucătorii care își au platforma în cloud. Adesea, cu cât lăsați mai multă „logică” furnizorului de servicii cloud, cu atât sistemul devine mai sigur și mai fiabil.

Programe IT – Unelte simple și inteligente bazate pe cloud, program de gestionare a clienților, software pentru

Google workspace o suită de programe informatice bazate pe cloud, de birou, de colaborare și software oferite de Partener Google pe bază de abonament.programare online, servicii de marketing

cloud

Lasă un răspuns