Întrebări frecvente G Workspace

mart. 7, 2021 G Workspace
workspace

Google Workspace și aplicațiile gratuite Google, care este diferența dintre?

În plus față de serviciile gratuite, Google Workspace include servicii suplimentare la nivel de întreprindere, inclusiv adrese de e-mail personalizate ale companiei (@mycompany), stocare dublă și chiar nelimitată în cloud, asistență telefonică non-stop și e-mail și 99,9% disponibilitate garantată pentru poșta electronică de afaceri, interoperabilitate cu Microsoft Outlook, caracteristici de securitate îmbunătățite (cum ar fi autentificarea în doi pași și conectarea unică) și gestionarea completă a tuturor conturilor de utilizator.

Pot fi cumpărate aplicații individuale Google Workspace separat?

Nu. Înscrierea la Google Workspace vă oferă acces la o suită de aplicații complet interoperabilă. De exemplu, dacă primiți un mesaj în Gmail, îl puteți transforma instantaneu într-un eveniment de calendar. Când postați un comentariu în Documente, foi de calcul sau diapozitive, partenerii dvs. colaboratori sunt înștiințați automat prin e-mail. Cu un singur clic, vă puteți alătura chaturilor video din Meet din căsuța de e-mail sau din calendar. Împreună, aceste instrumente sporesc eficiența și adaugă cât mai multă valoare afacerii dvs. Cu toate acestea, aveți și opțiunea de a utiliza numai serviciile de care aveți nevoie după achiziționarea întregului pachet.

Pot înlocui software-ul meu actual cu Google Workspace?

Experiența a arătat că mulți dintre clienții noștri au reușit să treacă cu succes de la suita de productivitate existentă la Google Workspace și acum folosesc doar aplicațiile Google Workspace pentru a crea diferite fișiere, cum ar fi documente text, foi de calcul și prezentări. Puteți colabora cu alții în timp real la acestea și le puteți stoca în cloud pe Google Drive. Aplicațiile Google Workspace funcționează pe majoritatea dispozitivelor. Spre deosebire de aplicațiile desktop tradiționale, nu este nevoie să instalați software. Google Workspace este, de asemenea, compatibil cu fișierele create în alte programe, inclusiv Microsoft Office.

De ce să aleg Google Workspace în locul unei alte soluții de email sau colaborare?

Google Workspace este mult mai mult decât email. Dacă pe lângă email, vrei și o soluții ușor de folosite pentru stocarea documentelor în cloud, editare colaborativă a documentelor și comunicare chat, voce sau video, atunci Google Workspace este soluția potrivită. Foloseam și noi, în cadrul Royal WG, mai multe soluții de colaborare și am ajuns la concluzia că Google Workspace este cea mai potrivită pentru că este ușor de folosit și rapidă.

Pentru că Google Documente sau Tabele este atât de rapid, ne-am obișnuit cu toții să deschidem în timpul unei ședințe online un document pe care lucrăm și în care văd toți participanții actualizările în timp real. Productivitate sporită și mai putine bătăi de cap. Nu ne putem imagina astăzi munca fără Google Workspace.

Cum se transformă activitatea de zi cu zi folosind Google Workspace?

Recomandarea noastră este tuturor să nu mai stocheze documente local, pe calculatorul fiecăruia. Documentele existente în companie se încarcă în Google Drive, iar documentele noi create (cum ar fi Google Documente, Tabele, Prezentări etc.) să fie create direct online. Astfel toată lumea are acces la cea mai recentă versiune a unui document, vezi online istoricul de modificări pe fiecare documente și ai tot timpul „la tine” toate documentele. Le ai la tine pentru că ai acces de oriunde, nu doar de pe laptop, ci și de pe telefonul mobil sau de la orice dispozitiv pe care te autentifici. Acest mod de lucru economisește timp și crește productivitatea.

Care sunt uneltele de comunicare în pachet ?

Pentru comunicare ai la dispoziție: 

  • Gmail – pentru email, 
  • Google Meet – pentru întâlniri unul la unul sau ședințe cu mai mulți participanți cu video și/sau voce, 
  • Google Chat – conversații text unul la unul sau în grup cu echipa și cu colaboratorii, 
  • Google Currents – similar cu Facebook, dar dedicat comunicării interne, între angajați.

Google Workspace cam scump cu plata per utilizator

Plata per utilizator e un nou model față de soluția tradițională de email pe care o folosești în prezent. Dar beneficiile de productivitate sunt imense. Echipa noastră a ajuns la concluzia că Google Workspace este de fapt foarte ieftin pentru avantajele pe care le oferă. E important să transformați si modul de lucru din cadrul companiei tale.

Nu editați fișiere local pe care le încărcați in Drive, ci editați direct online documente de tip Documente sau Tabele, astfel oricine are acces la acele documente (și tu decizi cui îi dai acces), poate vedea în timp real modificările, iar linkul spre acel documente duce tot timpul la cea mai recentă versiune. Chiar dacă avem în vedere acest singur scenariu, în care eviți să tot trimiți pe email cea mai recența versiune și nu mai ești nevoit să ceri colegilor ultima versiune, deja economia de timp acoperă costul Google Workspace. E important să modernizați fluxul de lucru din cadrul companiei pentru a beneficia la maximum de Workspace.

Cum pot să migrez datele existente în G Workspace?

În timpul migrării sunt transferate mesajele email din căsuța fiecărui utilizator. Pregătind cu grijă migrarea nu se pierde niciun email trimis pe durata procesului de migrare.

Lasă un răspuns